PWA 2009 kokkuvõte

Sylt’i võistlusega pandi punkt 2009 aasta PWA tuurile ning otsustasin siinkohal väikse kokkuvõtte teha. Selle aasta võistlused osutusid kõik väga tuulisteks ning igas distsipliinis toimus kõva lahing. Erandiks vaid slaalom, kus Antoine Albeau valitses algusest lõpuni, võites seitsmest etapist kuus. Ülejäänud esikolmiku kohtade peale võideldi vere hinnaga ning esikolmik nägi hooaja lõpus välja järgmine:

Mehed

 1. Antoine Albeau (Neilpryde, JP)
 2. Finian Maynard (Neilpryde, RRD)
 3. Björn Dunkerbeck (Severne, Starboard)

Naised

 1. Valerie Ghibaudo (Loft Sails, Tabou)
 2. Karin Jaggi (Severne, F2)
 3. Sarah Hebert (Naish Sails, Starboard)

Freestyles domineeris ka sellel aastal Gollito Estredo, kes jõudis oma kolmanda tiitlini. Suurimaks konkurendiks tõusis talla Kiri, kellele järgnes vaid väikse vahega Tonky Frans. Naiste arvestuses jätkas oma domineerimist Sarah-Quita Offringa.

Mehed

 1. Jose “Gollito” Estredo (North Sails, Fanatic)
 2. Kiri Thode (Gaastra, Starboard)
 3. Everon “Tonky” Frans (Gaastra, F2)

Naised

 1. Sarah-Quita Offringa (Neilpryde, Starboard)
 2. Daida Ruano Moreno (North Sails)
 3. Junko Nagoshi (Simmerstyle, Tabou)

Lainesõidus läks asi lõpus kõige põnevamaks, kui esikohale konkureerisid enne viimast etappi neli sõitjat. Kuid juba single eliminationi tulemuste põhjal jäid esikohale konkureerima vanad “semud” Angulo ja Kauli. Kauli, kelle single elimination ebaõnnestus ja lootused tiitlile jäid double elimination ringile, pidi alla vanduma Klaas Vogetile ning sellega loovutas tiitli Angulole. Meeste arvestuse üllatajaks tõusis Robby Swift, kes tõusis kolmandale kohale! Naiste arvestuses oli asi niivõrd pingeline, et Syltis tuli lausa kaks tiebreaki sõita, nii esimesele kohale, kui ka kolmandale kohale! Õed Morenod omavahel võitlesid esimese koha üle ning Jaggi ja Alonso kolmanda koha eest.

Mehed

 1. Josh Angulo (Angulo, Maui Sails)
 2. Kauli Seadi (Neilpryde, JP)
 3. Robby Swift (Neilpryde, JP)

Naised

 1. Daida Ruano Moreno (North Sails)
 2. Iballa Ruano Moreno (North Sails)
 3. Karin Jaggi (Severne, F2)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: